23 Şubat 2012 Perşembe

BİMSBLOK FİYATLARI 2012 ŞUBAT

Fiyatlar nevşehir fabrika teslimi olarak düzenlenmiştir. Bilgi amaçlıdır, son fiyatları almak için bizi arayabilirsiniz.
Ürünlerimizi web sitemizdeki ürünlerimiz sayfasından inceleyebilirsiniz.
Ürünler paketli sevk şekliyledir


Tel: 0(384) 218 33 11




Ölçü
Fiyatlarımız
M2 Sarfiyatı
Özelliği
10x39x18.5
0,280 + KDV
12.5 adet
Tek sıra boşluklu üç gözlü geçmeli
15x39x18.5
0,380 + KDV
12.5 adet
İki Sıra boş altı  gözlü geçmeli
19X39X18.5
0,480 + KDV
12.5 adet
Üç Sıra boş dokuz gözlü geçmeli
25x39x18.5
0,580 + KDV
12.5 adet
Üç Sıra boş dokuz gözlü geçmeli
19x39x18,5 dolu
0,580 + KDV
12,5 adet
Dolu blok
25X40X20 AS
0,500 + KDV
10 adet
Üç boşluklu asmolen

8 Şubat 2012 Çarşamba

BİMSBLOK İLE MANTOLAMA

Bilindiği gibi, binalarda ısı yalıtımının sağlanması amacıyla yapılan duvar ısı kesiti hesaplamalarında, yapı malzemesi olarak kullanılan elemanların uygulama kalınlığına ve ısı iletkenlik hesap değerlerine bağımlı olarak bir duvarın ısı geçirgenlik “U” değeri belirlenir. Bu değere göre, bir duvar kesitinin ne ölçütlerde ısı yalıtımı sağlandığı yorumlanabilmektedir. Ülkemiz TS 825 standardında öngörüldüğü gibi 4 ayrı ısı bölgesi olarak gruplandırılmış ve her bir ısı bölgesi için farklı ısı geçirgenlik değerleri limit değerler olarak tanımlanmıştır. Ancak, yapılan ve/veya uygulanan duvar model analizlerinde elde edilen ısı geçirgenlik direnç değerleri, standartta öngörülen değerlerin üzerinde kalabilmekte ve bu durumda dış bölme duvar, polistren köpük (XPS) türü levhalar ile mantolama yapma gerekliliği gündeme gelebilmektedir.
  Mantolama uygulamalarında genellikle, duvar örgüsü tamamlanıp dış sıva yapıldıktan sonra XPS türü levhaların sıva üzerine dubelleme ve/veya yapıştırma usulleriyle uygulamanın gerçekleştirildiği görülmektedir. Bu tarz sıva üzeri uygulamalar, genellikle duvar örgüsünün dış yüzeyinin pürüzlü olduğu veya geometrik olarak gönyeden sapmaların bulunduğu duvar konumları için gerekli bir uygulama olarak tanımlanmaktadır. Yapılan sıva uygulaması ile, duvar dış yüzeyi düzgün bir geometrik forma getirilmekte ve XPS mantolama levhaları, kontakt zonda derz boşluğu kalmaksızın duvar yüzeyine tam teması sağlanarak uygulanabilmektedir. Burada dış yüzeydeki sıva, bir ara katman konumunda bulunmaktadır. Ancak, duvar kesitinde nem yoğuşması (kondansasyon) oluşması durumda, bu sıva katmanı duvar yüzeyinden ayrım göstererek, deformasyon yapabilmektedir. Böylesi bir olguda, sıva üzerine yapılan XPS mantolama katmanı, duvar yüzeyinden kopmayla birlikte ayrılmakta ve duvar yalıtım özelliğini kaybedebilmektedir. Bu durum, atmosfer koşullarında havadaki bağıl nemin yoğun olduğu ve yağış koşullarının yoğun olduğu bölgelerdeki mantolama uygulamalarında sıklıkla karşılaşılan bir durumdur. Bu nedenle, teknik açıdan XPS mantolamanın sıva üzeri uygulamalarından kaçınmak gerektiğini gündeme getirmektedir.
  Bims ten mamul blok yapı elemanları ( BİMSBLOK ) ile örülen duvarlarda, blok elemanlarının geometrik boyut kararlığı ( geometrik boyut düzgünlüğü ) nedeniyle, düzgün yüzeyli duvarlar elde edilebilmektedir. BİMSBLOK elemanları ile örülmüş duvarların, XPS ile mantolama uygulamasının yapılması gerektiği durumlarda, mantolama katmanı ile blok elemanı katmanı arasında sıva uygulaması yapmaya gerek duyulmamaktadır. XPS mantolama levhaları, doğrudan BİMSBLOK elemanların yüzeyine dübelleme ve/veya yapıştırma yöntemine göre monte edilebilmekte ve bu sayede, sıva uygulaması için yukarıda bahsedilen dezavantajlı hususlar, teknik açıdan giderilebilmektedir. Diğer önemli bir husus, XPS mantolama levhalarının doğrudan BİMSBLOK elemanları ile örülmüş duvarların yüzeyine tatbiki ile, daha mukavim duvar kesitleri oluşturulabilmektedir. Günümüzde güncel bir konu olarak ele alınan binaların deprem sistematiği açısından irdelenmesi bakımından da, bu tarz uygulamalar daha efektif sonuçlar vermektedir.
  Deprem statiği açısından dayanımını arttırmak için, binanın öz ağırlığının azaltılması ön koşul olarak nitelendirilmektedir. Sıva elemanı olarak uygulanan malzemelerin öz ağırlığı göz önünde bulundurulduğunda, sıva katmanının birim ağırlığı 1450 – 2100 kg/m3 aralığında değişim göstermektedir. Sıva uygulaması ile duvarın birim ağırlığı yaklaşık %5 - %8 oranında bir artış göstermektedir. Bu da, deprem sistematiği açısından önemli bir ağırlık değeridir. Dış sıva uygulaması yapmaksızın, XPS mantolamanın doğrudan BİMSBLOK elemanları ile örülmüş duvarların yüzeyine tatbiki ile, duvar birim ağırlığının %5-%8 azalması nedeniyle, duvar birimlerin depreme karşı dayanımı da arttırılmış olmaktadır. Ayrıca, deprem sistematiğinde binaya etkiyen yanal kuvvetler etkisinde, bir duvar kesitinde sıva katmanlarının gevrek özellik göstermesi, kırılma ve yanal kesilme mekanizmasının hızlı gelişmesi nedeniyle duvar yüzeylerinde kopmalar görülmektedir.
  Bu durumda, sıva üzeri uygulama olarak XPS mantolama elemanlarının da duvar yüzeylerinden koparak ayrılması kaçınılmaz olmaktadır. Bu durum göz önünde bulundurulduğunda, XPS mantolamanın doğrudan BİMSBLOK elemanları ile örülmüş duvarların yüzeyine tatbiki, deprem sistematiği açısından da daha güvenli bir uygulamayı gündeme getirmektedir.

7 Şubat 2012 Salı

KILAVUZ PLAKA AVANTAJLARI

http://www.surbims.com/


- FİRE ORANI SIFIRDIR. PALETLİ OLARAK NAKİL EDİLİR.
- ŞANTİYE TESLİMİ FİYATLANDIRILIR. ŞANTİYELERDE NAKLİYEDEN DOĞAN NAKİT SIKINTISINI ÇÖZER.
 - 50X20X6 LİK KILAVUZ PLAKA 8 HARMAN TUĞLAYA EŞDEĞERDİR
- 40X20X6 LİK KILAVUZ PLAKA 6.5 HARMAN TUĞLAYA EŞDEĞERDİR.
- İŞÇİLİKTEN % 700 TASARRUF SAĞLAR
- HAFİFTİR NAKLİYEDEN % 50 TASARRUF SAĞLAR.
- 1 KILAVUZ PLAKA 50x20x6 YAKLAŞIK 7-7.5 KG DIR.
- 1 KILAVUZ PLAKA 40X20X6 YAKLAŞIK 5-5.5 KG DIR.1 - 1 PALETTE YAKLAŞIK 300 ADET 40X20X6 KILAVUZ PLAKA VARDIR.
- UYGULAMA SAHASINA 60 MT ARALIKLARLA İNDİRİLDİĞİNDE İŞÇİLİK VE NAKLİYEDEN CİDDİ TASARRUF SAĞLAR.
- PALET ÜZERİNDE STREÇ SARILARAK, ÜZERLERİNDEN ŞERİT BANTLARLA SABİTLENEREK SEVKE HAZIRLANIR.
- UYGULAMA SAHASINDA İŞ MAKİNELERİ İLE KOLAYCA İNDİRİLİR.
- HER ÜRÜN STANDART EBATTADIR. 50X20X6 VE 40X20X6 CM DİR.
- YERALTI SULARINDAN EN AZ ETKİLENEN ÜRÜNDÜR. BU SEBEPLE DE MUADİLLERİ ÜRÜNLERDEN YERALTINDA 5 KAT FAZLA - İŞLEV GÖRÜR VE 5 KAT UZUN ÖMÜRLÜDÜR.
- DENİZ SUYUNDAN ETKİLENMEZ, UZUN YILLAR ÖZELLİKLERİNİ KORUR

http://www.surbims.com/


4 Şubat 2012 Cumartesi

KILAVUZ TUĞLA AVANTAJLARI

PALETLİ OLARAK NAKİL EDİLİR. DÖKME OLARAK SEVK EDİLEN ÜRÜNLERDEKİ % 30 VARAN ZAYİAT ORANI, KILAVUZ TUĞLADA SIFIRDIR.
- 1.5 HARMAN TUĞLAYA EŞDEĞERDİR
- İŞÇİLİKTEN % 50 TASARRUF SAĞLAR
- HAFİFTİR NAKLİYEDEN % 50 TASARRUF SAĞLAR.
- 1 KILAVUZ TUĞLA YAKLAŞIK 1-1.3 KG DIR.
- 1 PALETTE 1000 ADET KILAVUZ TUĞLA VARDIR.
- 1 PALET KILAVUZ TUĞLA STANDART 50 MT KANAL KAPATIR
- UYGULAMA SAHASINA 30 MT ARALIKLARLA İNDİRİLDİĞİNDE İŞÇİLİK VE NAKLİYEDEN CİDDİ TASARRUF SAĞLAR
- PALET ÜZERİDE NAYLONA SARILARAK, ÜZERLERİNDEN ŞERİT BANTLARLA SABİTLENEREK SEVKE HAZIRLANIR.
- UYGULAMA SAHASINDA İŞ MAKİNELERİYLE KOLAYCA İNDİRİLİR.
- 20 ADET KILAVUZ TUĞLA 1 METRE STANDART KANAL KAPATIR
- HER ÜRÜN STANDART ÖLÇÜDEDİR. 20 X 10 X 6 CM DİR.
- YERALTI SULARINDAN EN AZ ETKİLENEN ÜRÜNDÜR. BU SEBEPLE DE MUADİLLERİ ÜRÜNLERDEN YERALTINDA 5 KAT FAZLA  İŞLEV GÖRÜR VE 5 KAT UZUN ÖMÜRLÜDÜR.
- DENİZ SUYUNDAN ETKİLENMEZ, UZUN YILLAR ÖZELLİKLERİNİ KORUR.


http://www.surbims.com/

Bims ve Pomza Çalıştayı 2011

 Türkiye Bims Sanayicileri Derneği ile Türkiye Pomza Bilgi ve Teknolojileri Platformu tarafından düzenlenen ''Bims ve Pomza Çalıştayı'' Kapadokya Dedeman Oteli'nde sektör ile ilgili ülke genelindeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, üyeleri ve çok sayıda akademisyenin katılımı ile yapıldı.
Çalıştayın açılışında konuşan Vali Abdurrahman Savaş, yapılarda bims ve pomzanın kullanımının teşvik edilmesi gerektiğini söyledi. Bu izolasyon malzemelerinin emsallerine göre daha uzun ömürlü, daha dayanıklı ve üstün özelliklere sahip olduğunu belirten Savaş, bims ve pomzaya talebin artması için bir dizi çalışmalar yapılması gerektiğine işaret etti.
Çalıştayda hazır bulunan Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç da, sektörün gelişmesi, bu yapı malzemelerine talebin artması için yapılacak çalışmalara Nevşehir Üniversitesi olarak her zaman destek vermeye hazır olduklarını ifade etti.
Doğal İzolasyon Malzeme Üreticileri Derneği (DİMDER) Başkanı Süleyman Temizci ise konuşmasında, Türkiye'nin cari açığına dikkat çekerek, cari açığın yaklaşık 25 milyar dolarlık kısmının, pomza ve bims sektöründen karşılanabileceğini söyledi.
Türkiye'deki cari açığın yıl sonu itibariyle 70 milyar dolar civarında olacağının tahmin edildiğini dile getiren Temizci, ''Bims, pomza, doğal ısı yalıtım sıvaları, ülkemizde kaynağı tamamen yerli olan yalıtım malzemeleridir. Dünyadaki pomza yataklarının önemli bir bölümü Türkiye'dedir. Sektörün önü hükümetlerce sonuna kadar açıldığında, cari açığın yaklaşık 25 milyar dolarlık kısmı bu sektörden karşılanacağı açık ve net bir matematiktir'' şeklinde konuştu.
-Dünyadaki pomza rezervlerinin yarısı Türkiye'de-
Dünyadaki pomza madeninin yüzde 47'sinin Türkiye'de olduğunu vurgulayan Türkiye Bims Sanayicileri Derneği Başkanı Seyit Koca da konuşmasında, bu madenin Türkiye'den 40 ülkeye ihraç edilmekte olduğunu kaydetti.
Pomza madeninin dünyada mobilya, elektronik, sanayi ve kimya sektörlerinde kullanılırken, Türkiye'de ise sadece tekstil ve inşaat sektöründe kullanılmakta olduğuna dile getiren Koca, kullanım alanının Türkiye'de de geliştirilmesi gerektiğine işaret etti.
Sektörün sorunlarına da değinen Koca, en büyük sorunlarının nakliye olduğunu dile getirdi.
Çalıştayda Süleyman Demirel Üniversitesi Pomza Araştırma ve Uygulama Merkezi Başkanı Prof. Dr. Lütfullah Gündüz, ''Pomza Sektörünün Analizi'' konulu sunumunda, pomzanın özelliklerini anlattı.
İl Emniyet Müdür Dr. Ömer Gurulkan ile bims ve pomza sektöründe faaliyette bulunan iş adamlarının da hazır bulunduğu çalıştay, sektörle ilgili sorunların tartışılması ve çözüm önerilerinde bulunulması ile sona erdi.
AA