2 Kasım 2011 Çarşamba

İNŞAAT-YAPI ENDÜSTRİSİNDE POMZA (BİMS) KULLANIMI


İNŞAAT-YAPI ENDÜSTRİSİNDE POMZA KULLANIMI
Pomza, düşük birim hacim ağırlığı, yüksek ısı ve ses izolasyonu, iklimlendirme özelliği, kolay sıva tutması, mükemmel akustik özelliği, deprem yük ve davranışları karşısındaki elastikiyeti ve alternatiflerine göre daha ekonomik oluşu gibi üstün özelliklerinden dolayı, inşaat ve yapı endüstrisinde geniş bir kullanım alanı bulmaktadır İnşaat ve yapı endüstrisindeki kullanım alanını  ayrı kategoride analiz etmek mümkündür.

Hafif yapı elemanları üretimi
Pomzanın gerek ülkemiz ve gerekse tüm dünya ülkelerinde en geniş kullanım alanı, hafif yapı elemanlarının üretimidir. Hafif yapı elemanı üretimi açısından endüstriyel kullanımı 3 temel grupta ele alınabilmektedir
*Donatılı duvar dolgu blokları,
*Dolu veya boşluklu donatışız duvar dolgu blokları,
*Asmolen ve döşeme plakları.

İnşaat ve yapı endüstrisinin daha çok estetik mimarı ve peyzaj mimarisine yönelik bu dalında, hafif ve sağlamlığı, kolay işlene bilirliği, atmosferik etkenlerden zarar görmemesi gibi önemli özelliklerinden dolayı, aranılan başlıca hammadde kaynaklarından birisi de de pomza olmuştur. Akrilik kaplı dekoratif-renkli beton kiremit üretiminde pimisit kullanımı giderek yaygınlaşmaktadır. Bahçe ve kent mobilyaları olarak adlandırılan hafif beton mamulü ürünler de (sütunlar, banklar, çiçeklikler, korkuluklar, yapay kayalar vs,) pomza oldukça önemli oranda tüketilmektedir  Ayrıca yeşil alan, park, kaldırım kaplama elemanlarında aranılan dona dayanım, yüzeysel suların drenajı, hızlı uygulama, aşınma etkilerinden minimum düzeyde etkilenme gibi önemli özelliklere sahip olması nedeniyle geleneksel kalker agregalı suni kaplama malzemeleri yeni pomza agregalı kaplama malzemelerine bırakmaya başlamıştır.

Surbims İletişim: 90 (384) 218 33 11

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder